FR-besluit herziening trainingen 2005

From NFF-wiki
Jump to: navigation, search

De Federatieraad heeft in haar vergadering van 25 februari 2005 besloten:


Andere aanpak van de trainingen bij ‘nationale’ wedstrijden[edit]

Wat verandert er?[edit]

  • Extra aandacht voor kleine/jonge rijders t/m 8 jaar.
  • Cruiser-training is afgeschaft.

Uitwerking in praktische zaken[edit]

  1. De ‘echte’ jonge rijders krijgen een eigen kwartier, waarin zij en niemand anders op de baan mogen rijden. Dit wordt dan een vrije training zonder starthek-training. Ze kunnen dan rustig de baan verkennen.
  2. Dit “jonge kwartiertje” begint meteen om 9:00 uur en duurt tot 9:15. Als de organisatie om 9:00 niet klaar is om rijders op de baan toe te staan, blijft het “jonge kwartiertje” in stand en schuift de tijd voor de rest gewoon op.
  3. Bij elke ‘nationale’ wedstrijd worden tijdens de gehele training in het parc-fermé vakken gereserveerd voor de jonge rijders, dat wil zeggen: de rijders tot en met 8 jaar. Deze vakken zullen duidelijk aangegeven worden en mogen tijdens de training ook niet door anderen (lees: 9 jr en ouder) gebruikt worden.
  4. Tijdens de training zullen de trackmanagers ook letten op het parc-fermé.

Toelichting bij punt 2[edit]

als ouder(s) met jonge kinderen zul je voor negen uur aanwezig moeten zijn om te profiteren van deze regeling; zo niet, dan verlies je het voordeel van het “jonge kwartiertje”; natuurlijk kunnen de kinderen de rest van de training wel gewoon meedoen.