Besluit kosten baankeuring

Uit NFF_Wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Federatieraad heeft in zijn vergadering van 27 februari 2009 besloten:

Inleiding

Verenigingen die nationale wedstrijden willen organiseren moeten er voor zorgen dat zij hun fietscrossbaan in orde hebben. De baan zal in de meeste gevallen zes maanden voor de wedstrijd gekeurd moeten worden.

Het gebeurt dat baankeurders voor niets bij een baan komen, omdat ondanks de gemaakte afspraak niemand aanwezig is. Omdat er dan later nog een keer terug moet worden gekomen kost dit extra geld.

Waar baankeuringen wel door kunnen gaan, is het resultaat soms zodanig dat er aanleiding is voor een tweede bezoek en een herkeuring.

Het bedrag dat aan reis- en verblijfkosten wordt uitgegeven is hierdoor onnodig hoog.

De gemiddelde baankeuring kost € 90,00.

Besluit

De Federatieraad besluit de kosten van baankeuringen in een aantal gevallen te verhalen op de organiserende club.

  1. Bij een eerste bezoek ten behoeve van een baankeuring, zijn de kosten geheel voor rekening van de NFF, mits de baan niet volledig en onvoorwaardelijk wordt afgekeurd.
  2. Bij een eerste bezoek ten behoeve van een baankeuring, wordt aan de betreffende club een bedrag van € 100,00 in rekening gebracht als de baan volledig en onvoorwaardelijk wordt afgekeurd.
  3. Bij een bezoek ten behoeve van een herkeuring, wordt aan de betreffende club een bedrag van € 100,00 in rekening gebracht.
  4. Bij een bezoek dat onverrichter zake wordt afgelegd (baan niet toegankelijk, niemand aanwezig) wordt aan de betreffende club een bedrag van € 100,00 in rekening gebracht.